logo.jpg


Workshop Communicatie en leiderschap

Met paarden je leidinggevende kwaliteiten verbeterenPaarden spreken door hun handelen en hun houding de wil van de mens aan. Zij eisen van hun verzorgers dat ze positief dominant, duidelijk en consequent zijn. Paarden communiceren 99% van hun gevoelens door middel van hun lichaamstaal. Daardoor zijn ze in staat aan te geven hoe zij het gedrag van mensen ervaren en houden ze je onmiddellijk een spiegel voor. Als we een paard willen leren aansturen, moeten we naar ons zelf kijken; naar onze eigen persoonlijkheid en naar onze lichaamstaal. Op die manier is het omgaan met paarden niet een doel op zich, maar een middel om een doel te bereiken.

DuurDagdeel of een dag
LocatieUrsem, NH of op locatie
Prijs€ 600,- of 750,-
Aantal deelnemers6 tot 10In overleg

button_reserveren.jpg

Voor wie

Deze workshop is ontwikkeld voor personen die binnen hun werk een leidinggevende functie hebben of hun communicatieve vaardigheden op de werkvloer willen verbeteren.

Wat houdt de workshop in


Tijdens de workshop zal door het werken met de paarden meer inzicht in ons persoonlijk handelen als leidinggevende verworven worden. Er zal hoofdzakelijk naast en in nauw contact met het paard worden gewerkt. Vaardigheden die we zullen oefenen tijdens de workshop zijn: grenzen aangeven aan de buitenwereld, duidelijk, consequent zijn naar anderen en structuur aanbrengen in je eigen handelen. Dit oefenen we door het verzorgen van de paarden, het opbouwen van contact met een loslopend paard, het uitvoeren van diverse opdrachten naast en met het paard en eventuele eenvoudige balansoefeningen op het paard.

Door de omgang met paarden ontwikkelt de deelnemer:

  • Bewustwording van de eigen houding, uitstraling en de invloed die deze heeft op de ander. Een paard laat direct zien dat een bepaalde (lichaams)houding wel of juist niet werkt (spiegelend effect).

  • Een positieve benadering naar de ander. Een paard reageert het beste op een liefdevolle -en vooral duidelijke, consequente benadering.
  • 
Empathisch vermogen (je inleven in de ander). Je verdiepen in de ander werkt positief t.a.v. de omgang met anderen.


Onderdelen en vragen die aan de orde komen:

  • Hoe sta ik in de begeleiding van de ander?

  • Welke leidinggevende kwaliteiten wil ik versterken/ontwikkelen?
  • Hoe geef ik structuur, duidelijkheid en grenzen?
  • Hoe neem ik de anderen waar?

  • Hoe ontwikkel ik empathisch vermogen?
  • Hoe liggen de sociale verhoudingen in mijn omgeving
?
© Pedagogiek met Paarden