logo.jpg


Workshop Communiceren met je eigen paard

Om een vruchtbare samenwerking met je paard te krijgen, is het van belang dat je in staat bent om goed te communiceren met het dier. Dat wil zeggen je inleven in de ‘speaking horse’ van je paard. Een paard ziet en beleeft de wereld  nu eenmaal anders dan de mens. 

We zijn als mens geneigd om problemen die je tegenkomt bij je paard buiten onszelf te plaatsen. Herkenbare situaties zijn bv.: “hij loopt me voortdurend omver” of “ hij loopt steeds weg of draait zijn hoofd om als ik naar hem toe ga”. Bewustzijn van je eigen lichaam/houding en die van het paard zijn van groot belang om duidelijk met elkaar te kunnen communiceren. Als je bereidt bent het “sterkere” paard te willen worden, dan krijg je respect en medewerking. Ik kan je daarbij helpen d.m.v. verschillenden oefeningen en je aanwijzingen geven over hoe je ‘paard’ kan leren spreken.

Neem de leiding en je paard zal je volgen.

DuurIn overleg
LocatieUrsem, NH of op locatie
Prijs€ 40,- p.p. per uur
Aantal deelnemersMaximaal 4In overleg, individueel mogelijk

button_reserveren.jpg

Wat houdt de workshop in

Vanuit mijn eigen ervaring leer ik je helder met je paard te communiceren. Mijn methode is gebaseerd op het werken vanuit innerlijke ontspanning en het ontwikkelen van empathisch vermogen (het vermogen om je in te leven in een ander wezen; zowel mens als dier). Je zal als mens geconfronteerd worden met het spiegelend effect dat het werken met paarden met zich meebrengt. Zo zal je leren wat je goed, maar ook wat je fout doet.

Onderdelen die in de lessen aan de orde komen:

  • Theorie over het bewustzijn van jezelf, het paard en zijn omgeving
  • Werken met energieën
  • Werken met long Lines
  • Aan de hand werken met je paard
  • Longeren
  • Communiceren
  • Voltigeren als middel om je balans te verbeteren

In eerste instantie werken we met mijn paarden om vervolgens met je eigen paard aan de slag te gaan.

© Pedagogiek met Paarden