logo.jpg


Workshop Familie -of organisatieopstellingen

Systemische opstellingen met paarden voor particulieren en/of organisaties

Duur1 uur per opstellingJe neemt deel aan meerdere opstellingen
LocatieUrsem, NH of op locatie
Prijs€ 175,- per persoon per dag
Aantal deelnemersIn overleg

button_reserveren.jpg

Voor wie

Opstelling is uitermate geschikt voor zowel persoonlijke vragen (familieopstellingen) alsook voor het verhelderen van vragen van organisaties en bedrijven (organisatieopstellingen). Een paard in de opstelling als extra spiegel maakt het extra doeltreffend.

Waarom

Een paard voelt energie. Hij spiegelt, hij denkt niet, hij overweegt niet, hij laat precies zien wat er aan de hand is. Een paard ‘ziet het geheel’, is altijd in het hier en nu. Het is voor een paard – als vluchtdier – belangrijk dat er balans en orde is in de kudde. Het is daarom heel gevoelig voor verstoringen, voor dat wat niet klopt. Met zijn verfijnde waarneming laat het duidelijk zien wat er aan de hand is. Het wordt op geen enkele manier mooier of anders gemaakt dan het is waardoor het probleem glashelder wordt. Als de deelnemer/vraagsteller dat kan accepteren, wordt de mogelijke helende oplossing ook zichtbaar en kan er opnieuw orde en evenwicht ontstaan. Het paard maakt zich, zonder woorden, met alle liefde dienstbaar aan wat de deelnemer nodig heeft.

Wat houdt de sessie in

Coachen met het paard werkt feitelijk op dezelfde manier als een gewone opstelling. Je begint – na het stellen van de vraag – alleen met het paard. Je zoekt je plaats in de ruimte en het paard reageert op jouw energie. Het is aan de opsteller om te ‘lezen’ en te vertalen wat het paard laat zien. Naarmate de opstelling vordert, worden er ook representanten opgesteld. Het is niet de bedoeling dat er naar een bepaalde uitkomst gestreefd wordt. Stap voor stap zal de opstelling zich ontvouwen. De begeleider stelt vragen, zet in beweging en pleegt helende interventies.

De opstellingen worden uitgevoerd door Wilma Alleman van familieopstellingen-noordholland.com. Haar passie is het begeleiden van mensen tussen de 8 en 88 naar het leven van hun dromen en het helpen opruimen van blokkades die dat in de weg staan. Dit alles met lichtheid en humor.

Voor meer informatie over Wilma Alleman en opstellingenwerk:
http://www.familieopstellingennoordholland.com

© Pedagogiek met Paarden