logo.jpg


Rien Possemis

In de twintig jaren dat ik met paarden werk, heb ik steeds meer de therapeutische waarde van het wezen paard ontdekt.

Sinds 2005 heb ik ‘Pedagogiek met paarden’ opgezet en mij volledig gericht op het werken met paarden en volwassenen die zich willen verdiepen in zelfkennis, communicatie en positief leidinggeven. Daarnaast heb ik een methode ontwikkelt om kinderen en jong volwassenen te kunnen helpen met een zorgvraag. Ook heb ik vele malen in gezinnen mogen adviseren en ouders bij hun pedagogische vragen en problemen kunnen ondersteunen.

Ik heb 25 jaar ervaring als leerkracht van kinderen tussen de 7 en 18 jaar en in die hoedanigheid heb ik vele jaren jongeren met sociaal/pedagogische problemen begeleid (o.a. door met paarden te werken) en mij verdiept in de ontwikkeling van de jonge mens in de puberteit.
Inmiddels zijn er vele jongeren met verschillende zorgvragen gepasseerd en die hebben hard en met succes aan hun ontwikkeling gewerkt.

De paarden waarmee ik werk zijn betrouwbaar en hebben inmiddels al jarenlange ervaring met dit werk. Zij staan dagelijks in kuddeverband, staan in een inloopstal en worden goed verzorgd en zijn daardoor mentaal gezond om met mensen te kunnen werken. Daarnaast heb ik ook een verzekering afgesloten voor eventuele calamiteiten.paardenpedagogiek_met_rien221.JPG

© Pedagogiek met Paarden