logo.jpg


Therapeutisch werken met paarden – volwassenen

Paarden spreken door hun handelen en hun houding de wil van de mens aan. Zij eisen van hun verzorgers dat ze positief dominant, duidelijk en consequent en empathisch zijn. Paarden communiceren 99% van hun gevoelens door middel van hun lichaamstaal. Daardoor zijn ze in staat aan te geven hoe zij het gedrag van mensen ervaren en houden ze je onmiddellijk een spiegel voor. Als we een paard willen leren aansturen, moeten we naar ons zelf kijken; naar onze eigen persoonlijkheid en naar onze lichaamstaal. Het werken met de paarden zal je helpen meer inzicht te krijgen in je eigen handelen

 en je zo uitdagen jezelf te veranderen.

Duur1 uurMinimaal 10 lessen
LocatieUrsem, NH
Prijs€ 40,- per keerBetaling vanuit PGB mogelijk
Aantal deelnemers1Individuele lessen

button_reserveren.jpg

Voor wie

De lessen zijn bedoeld voor volwassenen die een hulpvraag hebben ten aanzien van hun emotionele ontwikkeling. Te denken valt aan personen met klachten zoals: depressiviteit, burned- out, stress, verwerken van oude trauma's, concentratiestoornissen, onzekerheid, angsten, communicatie- en contactvaardigheden.

Wat houden de lessen is

Tijdens de lessen zal door het oefenen met de paarden meer inzicht in ons persoonlijk handelen verworven worden. Er zal naast en in nauw contact met het paard worden gewerkt. Vaardigheden die we zullen oefenen tijdens de lessen zijn: grenzen aangeven aan de buitenwereld, duidelijk, consequent zijn naar anderen en structuur aanbrengen in je eigen handelen. Dit oefenen we door het verzorgen van de paarden, het opbouwen van contact met een los lopend paard, het uitvoeren van diverse opdrachten naast en met het paard en eventueel eenvoudige balansoefeningen.

Door de omgang met paarden ontwikkel je

  • Bewustwording van de eigen houding, uitstraling en welke invloed die heeft op de ander. Een paard laat direct zien dat een bepaalde (lichaams)houding wel of juist niet werkt.
  • Een positieve benadering naar anderen toe. Een paard reageert het beste op een liefdevolle -en vooral duidelijke en consequente benadering.
  • 
Empathisch vermogen (je inleven in de ander). Je verdiepen in de ander werkt positief t.a.v. de omgang met anderen.

Onderdelen en vragen die aan de orde komen

  • Welke persoonlijke vaardigheden wil ik versterken/ontwikkelen?
  • Hoe geef ik structuur aan mijzelf en mijn leven?

  • Hoe geef ik duidelijkheid en grenzen aan anderen?
  • Hoe stel ik mij assertief op?
© Pedagogiek met Paarden